Kasteel Soelen groespfoto
Het Team

Lars Verhoofstad

GIS-specialist

Lars verhoofstad

Ik ben Lars Verhoofstad, de GIS-specialist van het team. Van jongs af aan heb ik al interesse in aardrijkskunde en klimaatverandering, maar ook in techniek en computers. Deze interesses heb ik gecombineerd bij de opleiding Applied Geo Information Science aan de HAS Hogeschool in ‘s-Hertogenbosch. Daar heb ik met zowel kaartmateriaal, programmeertalen als data-analyses leren werken. Hoewel ik ben afgestudeerd met de specialisatie ‘Engineer’ (programmeur), vind ik het maken van kaarten en productinnovatie leuker om te doen. Het samenwerken, met andere specialisten en de klant, om tot een goed eindproduct te komen, maakt voor mij het werk binnen bureau Streek zo leuk en afwisselend. 

In mijn vrije tijd maak ik graag muziek en ben ik handbal trainer van het landelijke jeugddivisie team HB1 van Tachos Waalwijk. Samenwerken en schakelen in lastige situaties is voor mij dan ook geen probleem.  

Thomas Jansen           

Landschapsarchitect

Klimaatexpert

Thomas Jansen

Ik ben Thomas Jansen. Ik ben een landschapsarchitect en expert in het verbinden en vertalen van klimaat, milieu ruimtelijke eigenschappen naar samenhangende, gezonde en aantrekkelijke streken en plekken. Bodem en water vormen de basis voor een duurzaam gebruik en de wijze waarop technieken worden ingezet. Zoveel mogelijk gebruik makend van natuurlijke systemen, bouwstenen en slimme technieken.  

Wat mij typeert is mijn onderzoekend en nieuwsgierige enthousiasme, waarmee ik gedurfd nieuwe horizonten verkent vanuit vaak onverwacht, verrassende invalshoeken. Dit resulteert in vernieuwende inzichten en verrijkt initiatieven. Met een groot inleven vermogen en een luisterend oor kan ik mezelf goed verplaatsen in uiteenlopende belangen. Om een koers te bepalen wordt er altijd aan een gemeenschappelijk vertrekpunt gewerkt en ruimte gelaten voor onverwachte inzichten. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om landschappen te lezen, voor een wandeling sta ik altijd open. 

Ik heb een praktijkgerichte loopbaan en is begonnen op het LBO, via het MBO, HBO, universiteit Helsinki in 2005 afgestudeerd aan de Academie van de bouwkunde in Amsterdam. 

Merianne van der Wielen 

Landschapsplanner 

Grafisch vormgever

Merianne van der Wielen

Ik ben Merianne van der Wielen. Ik ben geboren en getogen in Vinkel (gemeente ‘s-Hertogenbosch). Vanaf de middelbare school is de interesse voor aardrijkskunde en de buitenruimte er al. Vandaar dat ik na het behalen van mijn VWO-diploma een landschappelijke studie ben gaan volgen. In 2018 is het avontuur aan de opleiding Management van de Leefomgeving op de HAS Hogeschool in ‘s-Hertogenbosch begonnen. Hierbij heb ik de specialisatie Landscape Planning and Development gevolgd. In juli 2022 heb ik dan ook mijn diploma behaald. 

In mijn vrije tijd treed ik graag samen op met mijn zangpartner, waarbij ik ons begeleid op de piano. Dit doe ik nu al zo’n tien jaar met veel plezier. 

Naast mijn liefde voor de buitenruimte ben ik erg geïnteresseerd in grafische vormgeving. Denk hierbij aan het maken van logo’s, posters, brochures, websites, kaarten, infographics en augmented reality. Waarbij het doel is het eindproduct passend te maken voor de doelgroep. Hierbij maak ik voornamelijk gebruik van Adobe programma’s.