StoryMap Maashorst

StoryMap Maashorst

    • 2024

ArcGIS StoryMaps bieden een krachtig platform om het verhaal van een landschap te vertellen en over te brengen. Door het combineren van interactieve kaarten, boeiende teksten en diverse multimedia-inhoud, kunnen inspirerende verhalen worden gecreëerd. Deze verhalen kunnen vervolgens snel en overzichtelijk worden gedeeld. Met behulp van StoryMaps kunnen niet alleen ruimtelijke gegevens worden gepresenteerd, maar ook de relaties tussen verschillende lagen en omstandigheden inzichtelijk worden gemaakt.

Een van de nuttige functies van StoryMaps is het vermogen om twee kaarten over elkaar te leggen met behulp van een schuifsysteem. Hierdoor kunnen belangrijke relaties, zoals tussen reliëf en bodemsoorten, visueel worden benadrukt en begrepen. Bovendien kunnen aanvullende toelichtingen worden toegevoegd om gebruikers door de kaarten te begeleiden en de informatie te verduidelijken.

In het specifieke geval van de gemeente Maashorst biedt een StoryMap een uitstekend middel om de unieke gebiedseigenschappen helder en begrijpelijk te presenteren. Van het landschap tot de historische achtergrond, van ecologische kenmerken tot recreatieve mogelijkheden, een StoryMap gericht op de gemeente Maashorst kan een waardevolle bron van informatie zijn voor zowel inwoners als bezoekers. Ook kan de StoryMap intern gebruikt worden voor het opstellen van de Omgevingsvisie, waarbij het bodem- en watersysteem leidend zijn.